Bewoners uit Kort Ambacht aan de slag tijdens landelijke opschoondag

28-03-2024

Zaterdag 23 maart was het landelijk opschoondag. Dit was de reden voor de Vaste Burcht om Kort Ambacht in te gaan, gewapend met afvalgrijpers en vuilniszakken, die de gemeente Zwijndrecht ter beschikking heeft gesteld.

Samen met de wijkbewoners, zijn in totaal 17 zakken met zwerfafval gevuld. Zwerfafval uit de speeltuin, sloot of bosjes. Van sigarettenfilters tot een stoomapparaat.

Henriette Veen en Pauline Michailidis, organisatoren van de schoonmaakactie, kijken met een tevreden gevoel terug op de schoonmaakactie: "Het weer viel reuze mee, de opkomst was groot en nu is Kort Ambacht weer een stukje schoner!".

Als reden voor de schoonmaakactie geven Henriette en Pauline aan dat ze graag wat terug doen voor de wijk waar de Vaste Burcht staat. Op de hoek van de Orchideestraat met de Roosstraat is al enige tijd een uitdeelkastje en sinds kort worden er koffieochtenden georganiseerd (iedere woensdag tussen 10 en 12 uur), waar buurtbewoners van harte welkom zijn om een gratis kop koffie of thee mee te drinken. Voor meer activiteiten zie www.vasteburchtkerk.nl.

Wordt u ook ZAPPER?
Wilt u na het lezen van dit stuk ook zorgen voor een schone leefomgeving, dan kunt u zich aanmelden als "Zwijndrechtse Afval Pakker" bij de gemeente Zwijndrecht.

Hier kunt u ook terecht voor materialen als u met een groep mensen een opruim actie wilt organiseren voor uw buurt. Zoals bijvoorbeeld met uw school, bedrijf of vereniging.
www.wijkenzwijndrecht.nl/zap


 

Cookie-instellingen