Opening hondenspeelveld Molenvlietpark

07-12-2023

Wethouder Jacqueline van Dongen opent op woensdag 20 december om 11.00 uur een nieuw hondenspeelveld in het Molenvlietpark, op het grasveld vlakbij de skatebaan. Dierenliefhebbers zijn met hun hond(en) van harte welkom.

Een plek om te rennen en spelen

Het idee voor een hondenspeelveld kwam vanuit verschillende inwoners uit de wijk Heer Oudelands Ambacht. Er is een aantal losloopgebieden in de wijk. Toch was er behoefte aan een plek waar honden vrijuit binnen de hekken kunnen rennen en spelen. Hiervoor is een geschikte locatie in het Molenvlietpark gevonden. Het veld is voorzien van hekwerk en een toegangssluis, zodat honden niet zomaar weg kunnen rennen. Op het veld staan verschillende speeltoestellen voor kleine en grote honden. Hondenbezitters kunnen plaatsnemen op het bankje en hondenpoep kan worden weggegooid in de prullenbak. Op het veld geldt een opruimplicht.

Een derde hondenspeelveld

Het nieuwe hondenspeelveld is een aanvulling op de twee bestaande hondenspeelvelden aan de Rotterdamseweg en de Burgemeester Jansenlaan. Deze twee hondenspeelvelden zijn als onderdeel van een proef aangelegd en worden positief ervaren. Ook voor het hondenspeelveld in het Molenvlietpark geldt dat er gekeken zal worden naar de ervaringen van gebruikers en omwonenden. Voor het beleid van de gemeente is dit waardevolle informatie.

Binnenkort zet de gemeente Zwijndrecht een vragenlijst uit onder haar inwoners om te onderzoeken hoe inwoners, met en zonder hond, denken over het hondenbeleid en wat anders of beter kan.

P.S. de foto bij dit artikel is van het speelveldje aan de Rotterdamseweg. 

Cookie-instellingen