Inloopmoment ontwikkelingen Molenvlietpark op 28 september

18-09-2023

De gemeente organiseert een inloopmoment over de aanleg van een Tiny Forest en een hondenspeelveld in het Molenvlietpark. Het inloopmoment vindt plaats op 28 september tussen 16.00 en 19.00 uur in wijkgebouw 't Klankbord. Bewoners en andere geïnteresseerden zijn welkom om binnen te lopen.

Aanleg Tiny Forest

In het voorjaar van 2023 is in het Molenvlietpark een aantal bomen gekapt. Dit bleek nodig voor de veiligheid na een onderzoek door een boomdeskundige. De ruimte die hierdoor is ontstaan, gaan we gebruiken voor een Tiny Forest. Een Tiny Forest is een klein bos met verschillende soorten bomen. Het extra groen is niet alleen fijn voor vlinders, vogels en andere kleine dieren, maar wordt na verloop van tijd ook een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Op de website van IVN (https://www.ivn.nl/aanbod/tiny-forest/) vindt u meer informatie. Wilt u meehelpen met de aanleg van het Tiny Forest? Dan kunt u uzelf tijdens het inloopmoment aanmelden.

Foto's van een tiny forest in 4 seizoenen

 

 

 

 

 

Pilot hondenspeelveld

Meerdere bewoners uit de wijk Heer Oudelands Ambacht hebben de gemeente gevraagd om een hondenspeelveld aan te leggen in de wijk. In het Molenvlietpark is hiervoor een geschikte plek gevonden. Op het hondenspeelveld kunnen honden vrij loslopen en spelen. Om het veld zal een hek worden geplaatst en er komen (duurzame) speeltoestellen. Het veld zal structureel worden gemaaid. Ook geldt er een opruimplicht op het veld. De verwachting is dat het hondenveld tegen het einde van 2023 aangelegd gaat worden. Het veld wordt aangelegd als onderdeel van een pilot. Zo kunnen we onderzoeken of de locatie en inrichting van het veld geschikt zijn voor de lange termijn. Daarom gaan we na een jaar in gesprek met gebruikers en omwonenden van het veld.

Foto van bestaande hondenspeelplek Rotterdamseweg

Cookie-instellingen