Winnaars Wijkwens bekend!

15-06-2023

De afgelopen tijd hebben de inwoners van Kort Ambacht, Noord en Oudelands Ambacht hun wensen voor de wijk in kunnen dienen. De winnende wijkwensen zijn bekend!

Wat is de wijkwens?

De gemeente heeft een bedrag van € 5.000,- beschikbaar om te besteden aan ideeën die wijken waar geen wijkplatforms actief zijn mooier of fijner maken. Elke inwoner van Kort Ambacht, Noord en Heer Oudelands Ambacht heeft de afgelopen tijd de kans gehad om een wijkwens in te sturen in de categorieën groene wens, initiatief of cursus/workshop. De wijkwensen die aan de voorwaarden voldoen zijn bekend. In tegenstelling tot voorgaande jaren, wordt er geen stemronde gehouden. We kunnen al deze wensen uitvoeren met het budget! Een extra stemronde is dus niet nodig.

En de winnaars zijn…

Heer Oudelands Ambacht:

 • Het tijdelijk plaatsen van hanging baskets aan de lantaarnpalen bij de Klarinetsingel.
 • Bijdragen aan een buurtmaaltijd die gekookt wordt door vrijwilligers en een workshop bewegen op salsamuziek in wijkgebouw Het Klankbord.
 • Een speurtocht voor kinderen in het Molenvlietpark.
   

Kort Ambacht:

 • Het aanleggen van een moestuintje dat gezamenlijk wordt onderhouden in de Petuniastraat.
   

Noord:

 • Het plaatsen van eén of meerdere insectenhotels in de (omgeving van) straat Bosch.
 • We ondersteunen activiteiten die worden georganiseerd door een inwoner: een wijkfeest, halloweendisco, sinterklaasfeest voor alle kinderen en een kerstfeest in de wijk.
 • Het ondersteunen van burendag in de Pilotenbuurt, die wordt georganiseerd door wijkvereniging de Wentelwiek.

Hoe gaan we verder?

Met de inwoners die de wensen hebben aangemeld, gaat de gemeente de plannen verder uitwerken en uitvoeren. Hierbij zullen we ook participatie organiseren waar nodig. Lees meer over de wijkwens op www.wijkenzwijndrecht.nl/wijkwens.

Wijkplatforms overige wijken

In de overige wijken van Zwijndrecht heeft een wijkplatform beschikking over het wijkbudget. In Heerjansdam is dit de dorpsraad. Deze groepen actieve inwoners zetten zich het hele jaar in voor de wijk en besteden het wijkbudget onder andere aan activiteiten in de wijk. Wil je meer weten? Neem dan contact op met wijkbureau@zwijndrecht.nl.

 

Cookie-instellingen