Bibliotheek Zwijndrecht Walburg twee weken gesloten vanwege verbouwing

14-03-2023

Van maandag 20 maart t/m zondag 2 april sluit Bibliotheek Zwijndrecht Walburg haar deuren vanwege verbouwing. Als alles naar verwachting verloopt, is de bibliotheek op maandag 3 april weer open.

De vernieuwde bieb wordt overzichtelijker en sluit nog beter aan op de ‘nieuwe’ rol van de bibliotheek: een plek waar iedereen kan lezen, leren, ontmoeten en #meedoen. Benieuwd naar het resultaat? Wandel gerust eens binnen. Iedereen is van harte welkom!

Waarom verbouwt de bieb?

De samenleving verandert en de bieb verandert mee. Renate Giesbers, rayonmanager van Bibliotheek Zwijndrecht Walburg, vertelt: ‘Walburg is een populaire vestiging van de Bibliotheek AanZet en drukbezocht door Zwijndrechtenaren. Na vele jaren zonder vernieuwingen en aanpassingen aan het interieur is het tijd om hier aandacht aan te besteden. Wij zijn ervan overtuigd iedereen te kunnen verwelkomen in een bieb van nu, met de welbekende goede sfeer van altijd. Met nog fijnere plekken om te lezen, leren, studeren, luisteren, werken, voor te lezen, samen te werken en informatie te vinden. Een plek die bijdraagt aan je ontwikkeling, maar waar je ook verrast wordt door verhalen en ontmoetingen.’

Waar kan ik terecht tijdens de verbouwing?

In de tussentijd kan iedereen gebruik maken van de andere bibliotheken van AanZet. Bijvoorbeeld Bibliotheek Zwijndrecht Kubiek (Zwaluwstraat 1) en Bibliotheek Heerjansdam (Sportlaan 6). Deze bibliotheken zijn servicepunten.

Dit betekent dat de collectie in deze bibliotheken kleiner is dan in Bibliotheek Zwijndrecht Walburg. Je kunt er wel gewoon boeken lenen én gereserveerde boeken ophalen, als je liever online uit de uitgebreide collectie kiest.

Boeken reserveren kan via www.debibliotheekaanzet.nl/collectie of in één van de bibliotheken.

Wil je liever naar een grotere bibliotheek in de buurt? Bezoek dan Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht (Hoge Kade 52). Via www.debibliotheekaanzet.nl/bibliotheken vind je de actuele openingstijden van alle bibliotheken.

Cookie-instellingen