Feestelijk knikkeren in Heerjansdam

18-08-2022

Om buitenspelen bij kinderen te stimuleren heeft Valerie de Jong uit Heerjansdam een mooi project bedacht.  Ze tovert knikkertegels om tot mooie kunstwerkjes waar kinderen heerlijk mee kunnen knikkeren. 

Op woensdag 24 augustus om 13.00 uur wordt het knikkerputje bij het jeugdhonk aan de Molenwei 1 in Heerjansdam feestelijk geopend door burgemeester Hein van der Loo. 

Valerie vond dat er in haar buurt weinig was voor kinderen om te spelen en wilde hier graag iets aan doen. Als kind knikkerde ze heel graag en dit bracht haar op het idee om een knikkerputje te beschilderen met het wapen van Heerjansdam. Daarom zocht zij contact met PAK AAN!
Met als resultaat dat de mooie knikkertegel inmiddels is geplaatst in de Groene Dreef. Dat smaakte naar meer! 24 augustus wordt het volgende knikkerputje feestelijk geopend en Valerie hoopt dat er nog vele zullen volgen, ook in andere buurten in Zwijndrecht.

Feestelijke opening

Om 13.00 uur houdt Ciska de Jong, voorzitter van de dorpsraad Heerjansdam, een inleidend praatje. Daarna is het de beurt aan burgemeester Hein van der Loo. Samen met Valerie speelt hij een potje knikker.  De winnaar mag daarna knikkeren tegen de Nederlands knikkerkampioen van 2022, Sara.  Een hele eer!

Alle kinderen uit Heerjansdam zijn van harte welkom om bij de opening te zijn.  De dorpsraad heeft voor hen een leuke verrassing geregeld en Diverz zorgt voor iets lekkers te eten en te drinken.
En natuurlijk kunnen de kinderen een potje knikkeren! 
 

Leuke Kids Club

Na de opening begint om 14.00 uur de Kids Club.  Deze club is een initiatief van stichting Diverz in samenwerking met de dorpsraad en vindt plaats in het Jeugdhonk Heerjansdam.  Kinderen tussen de 6 en 10 jaar kunnen hier iedere woensdagmiddag terecht voor allerlei leuke activiteiten, zoals schminken, knutselen, voetballen en tafeltennis.  De Kids Club duurt tot 16.00 uur en is helemaal gratis.  Die dag is er een speciale feestelijke activiteit waar alle kinderen die bij de opening zijn natuurlijk ook gezellig aan mee mogen doen.


Ook in uw buurt?

Het lijkt Valerie leuk om voor iedere wijk in Zwijndrecht zo'n mooi knikkerputje te maken. Heeft u veel kinderen in uw buurt en gunt u hen ook zo'n mooi knikkerputje? Neem dan contact op met pakaan@zwijndrecht.nl .


PAK AAN!

Heb je zelf een leuk idee of initiatief om jouw straat of buurt leuker, mooier of veiliger te maken. Neem dan contact op met PAK AAN! Zwijndrecht.
www.pakaanzwijndrecht.nu  of www.facebook.com/pakaanzwijndrecht
Telefoonnummer  078 770 81 82  email; pakaan@zwijndrecht.nl

 

Cookie-instellingen