Buitenspeeldag woensdag 8 juni – Doe mee!

08-04-2022

Gun jij de kinderen uit jouw straat of buurt een heerlijke middag buitenspelen? Zet dan alvast 8 juni in je agenda en meld je aan! Die middag is het namelijk weer Nationale Buitenspeeldag. Door heel Nederland worden dan deelnemende straten voor het verkeer afgesloten, zodat de kinderen vrijuit kunne

Waarom een Buitenspeeldag?
Buitenspelen is belangrijk voor kinderen. Het prikkelt de fantasie en is goed voor sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Om het buitenspelen te bevorderen is er iedere jaar de Nationale Buitenspeeldag. Dit keer dus op woensdag 8 juni. Van 13.00 uur tot 17.00 uur kunnen de kinderen veilig op straat spelen, omdat er dan geen auto's in de deelnemende straten mogen rijden. Een groot kinderfeest!

Aanmelden
Heb jij leuke plannen voor de kinderen uit jouw straat? Meld je dan nu aan. Dit kan tot zaterdag 30 april via wijkbureau@zwijndrecht.nl of via telefoonnummer (078) 770 3705. Straten waar de bus doorheen rijdt kunnen helaas niet meedoen.  

Vergunning en bijdrage
Wanneer jij zorgt voor de ideeën en de uitvoering, dan zorgt de gemeente voor de vergunning en voor hekken om de straat af te sluiten voor het verkeer. De meeste wijkplatforms en de dorpsraad geven een financiële bijdrage. Geen Wijkplatform in de wijk? geen probleem want een bijdrage is ook mogelijk via PAK AAN!  Geef bij je aanmelding aan of je hier gebruik van wilt maken, dan zorgen wij dat je in contact komt met hen. 

Cookie-instellingen