Zwijndrechtvoorelkaar bedankt alle vrijwilligers met decemberkalender vol cadeautjes

07-12-2021

7 december is het de nationale dag van de vrijwilliger. Om alle vrijwilligers in gemeente Zwijndrecht te bedanken, deelt vrijwilligersplatform Zwijndrechtvoorelkaar uit. Alle vrijwilligers ontvangen een decemberkalender, gevuld met meer dan 20 verschillende cadeautjes.

“We vinden het geweldig dat er elk jaar zoveel mensen voor elkaar klaar staan”, vertelt Melanie Barbier van Zwijndrechtvoorelkaar. “Juist met opnieuw een coronajaar, wat voor veel mensen niet makkelijk was. Voor al die duizenden uitgelokte glimlachjes, gedronken kopjes koffie, gesproken woorden, gegeven knuffels, wijze raad en uurtjes inzet, geven we graag wat geluksmomentjes terug. Daarom krijgt iedere vrijwilliger van ons een decemberkalender, vol met kleine cadeautjes. Van winacties tot korting tot online activiteiten, voor ieder wat wils.”

Hulpbereidheid hoog

Op Zwijndrechtvoorelkaar kunnen inwoners makkelijk iets goeds doen. Voor een ander, de buurt, de gemeente, cultuur of natuur. Het werkt precies zoals die welbekende marktplaats maar dan zonder geld: vraag en aanbod op gebied van vrijwilligerswerk worden verzameld en gematched. De veiligheid wordt bewaakt door een combinatie van een slimme screeningsalgoritme en het team van Zwijndrechtvoorelkaar Er doen al bijna 1100 inwoners mee en er zijn bijna 4000 matches gemaakt. “Zwijndrechtvoorelkaar laat zien hoe bereidwillig gemeente Zwijndrecht is om voor elkaar klaar te staan. Zelfs of juíst nu. Er is voor om en nabij 113.190 uur aan vrijwillige inzet gerealiseerd via dit platform”, zegt Melanie Barbier.  

Hulp hard nodig

De combinatie van een florerende economie en strengere coronamaatregelen zorgen ervoor dat er meer vrijwilligers nodig zijn. “Er staan nog velen oproepjes op het platform open. Dat aantal groeit gewoon door, terwijl de instroom van nieuwe vrijwilligers de laatste maanden afneemt. De coronamaatregels hakken er bij kwetsbare Zwijndrechtenaren hard in, maar studie en werk gaan ‘gewoon’ door. Mensen denken geen tijd te hebben voor vrijwilligerswerk of weten niet hoe of waar ze kunnen bijdragen. Het platform helpt omdat het goed doen makkelijker maakt. En dat kan al in een uurtje! ”

Vrijwilligers bedanken

Om alle vrijwilligers in gemeente Zwijndrecht te bedanken, is er vanaf 7 december voor ieder een digitale decemberkalender met meer dan 20 cadeautjes. “De kalender is er voor iedereen, maatschappelijke organisaties kunnen deze gratis bij ons aanvragen voor hun vrijwilligers. Naast bedanken, hopen we hiermee iedereen te inspireren om volgend jaar ook weer voor elkaar klaar te staan”, aldus Melanie Barbier

Cookie-instellingen