Oud & Nieuw zonder gezamenlijke vuurwerkshow Dordrecht en Zwijndrecht

25-11-2021

De burgemeesters Hein van der Loo (Zwijndrecht) en Wouter Kolff (Dordrecht) hebben samen besloten het gezamenlijke vuurwerk tijdens Oud & Nieuw dit jaar niet door te laten gaan.

Volgens de burgemeesters is het met de snelle toename van het aantal coronabesmettingen en dus ook ziekenhuisopnames niet verantwoord mensen bij elkaar te brengen. Het zou dit jaar voor het eerst zijn dat Dordrecht en Zwijndrecht deze vuurwerkshow vanaf het Drierivierenpunt gezamenlijk zouden vieren.

Het kabinet heeft eind vorige week de verkoop- en het afsteken van vuurwerk komende jaarwisseling verboden. Dit om een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen. Het tijdelijke vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F1-categorie.

Dit is een licht soort vuurwerk, zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes. Hoewel professionele vuurwerkshows, georganiseerd door gemeenten, niet vallen onder het landelijke verbod, hebben de burgemeesters besloten de vuurwerkshow ook dit jaar te annuleren.

De burgemeesters vinden dit ontzettend jammer en hopen dat de gezamenlijke vuurwerkshow volgend jaar wel door kan gaan. Ze roepen inwoners op ook dit jaar Oud & Nieuw in kleine kring te vieren en er hopelijk iets gezelligs van te maken.

Van der Loo en Kolff hopen dat dit de laatste jaarwisseling is waarbij maatregelen getroffen moeten worden om het coronavirus tegen te gaan. Ze hopen de volgende jaarwisseling samen met vele anderen te kunnen kijken naar het gezamenlijke vuurwerk op het Drierivierenpunt en met elkaar de komst van het nieuwe jaar te kunnen vieren.

Cookie-instellingen