Zonder afspraak vaccineren in Zwijndrecht

12-11-2021

Van dinsdag 16 tot en met zaterdag 20 november 2021 kunnen mensen zonder afspraak gevaccineerd worden in Zwijndrecht. De prikbussen van de GGD Zuid-Holland Zuid staan die dagen bij het wijkgebouw Hart van Meerdervoort aan de Perkstraat 57 en op het parkeerterrein Wagenveld naast winkelcentrum de Passage.

De prikbussen van de GGD Zuid-Holland Zuid staan die dagen bij het wijkgebouw Hart van Meerdervoort aan de Perkstraat 57 en op het parkeerterrein Wagenveld naast winkelcentrum de Passage.

Vaccinatie en voorlichting
De prikbus is bedoeld voor inwoners die niet of nog niet volledig zijn gevaccineerd. Bij de bus kunnen mensen ook terecht voor voorlichting. Ter plekke zijn artsen en andere (meertalige) medewerkers van de GGD aanwezig, die vragen over het vaccineren zo goed mogelijk beantwoorden.

Ook mensen die uit een andere regio komen, zijn welkom voor het prikken zonder afspraak. Zij dienen wel een mondkapje en een geldig identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) mee te nemen bij een bezoek aan de prikbus.

Vaccin
Bij het prikken zonder afspraak kun je kiezen of je met het Janssen- of met het Pfizer-vaccin gevaccineerd wilt worden. Iedereen jonger dan 18 jaar krijgt het Pfizer-vaccin. Hierin volgt de GGD het advies van de Gezondheidsraad.

Data en tijden
De twee prikbussen staan op de volgende dagen en tijden bij het wijkgebouw Hart van Meerdervoort aan de Perkstraat 57 en op het parkeerterrein Wagenveld naast winkelcentrum de Passage:

  • Dinsdag 16 november                  12.00 tot 18.00 uur
  • Woensdag 17 november              12.00 tot 18.00 uur
  • Donderdag 18 november             12.00 tot 20.00 uur
  • Vrijdag 19 november                     12.00 tot 18.00 uur
  • Zaterdag 20 november                 12.00 tot 18.00 uur

Informatie en vaccinatie
Er is bewust gekozen voor de prikbussen op deze locaties, omdat uit de wijk signalen komen dat mensen moeite hebben met het maken van een vaccinatieafspraak. Dit kan te maken hebben met het niet (goed) begrijpen van de informatie en/of de afstand tot de vaccinatielocatie. Als mensen niet goed geïnformeerd zijn, maken ze sneller een keuze om geen vaccin te nemen. Het geven van informatie over de coronavaccinatie is daarom ook een belangrijk onderdeel van het vaccineren zonder afspraak.

'Laat je vaccineren'
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht steunt de nieuwe ronde van vaccineren zonder afspraak. Wethouder Ronald de Meij (Gezondheid): "De coronabesmettingen rijzen de pan uit. De instroom van coronapati├źnten in ziekenhuizen gaat zo snel, dat is voor de ziekenhuizen niet bij te houden. Wanneer je gevaccineerd bent, loop je een kleiner risico om besmet te raken. En als je toch besmet raakt, dan word je zeer waarschijnlijk niet zo ziek dat je naar het ziekenhuis moet. We doen het voor onze gezondheid. En voor onze ziekenhuizen, zodat die voldoende ruimte houden voor noodzakelijke behandelingen en operaties. Ik kan het daarom niet genoeg zeggen: mensen, laat je vaccineren!"

Tweede ronde prikbus Zwijndrecht
Het is de tweede keer in Zwijndrecht dat de GGD in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht en andere, lokale partners prikken zonder afspraak in de buurt organiseert. In juni en juli stonden de mobiele vaccinatie-units ook in de wijken Noord en Kort-Ambacht en werden er in totaal 1400 mensen gevaccineerd.

 

Cookie-instellingen