Terugblik Mobiel Media Lab in Zwijndrecht

19-10-2021

Op zaterdag 9 oktober stond het Mobiel Media Lab van de politie in Zwijndrecht. Belangstellenden gingen in gesprek met de aanwezige wijkagenten en medewerkers van de gemeente.

Er zijn goede gesprekken gevoerd en kinderen konden even een kijkje nemen in de politieauto of op de politiemotor zitten. Maar liefst 65 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar kregen in het Mobiel Media Lab voorlichting over hoe je veilig op internet en social media kunt.

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van goede wachtwoorden, hoe ga je om met cyberpesten en hoe voorkom je dat je een geldezel wordt.

Doe mee met HackShield

Ook konden de kinderen kennis maken met HackShield; een spannende game die kinderen tussen de 8-12 jaar leert hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen. Door het spelen van HackShield leiden ze zichzelf op tot Cyber Agent. Gratis aanmelden voor deze game kan via www.joinhackshield.nl.

We zijn blij dat we afgelopen week al 108 Junior Cyber Agents in Zwijndrecht mochten verwelkomen. Hoe meer kinderen er mee doen hoe veiliger het online wordt.

Cookie-instellingen