Wie heeft de groenste tuin?

07-09-2021

Na het grote succes van vorig jaar organiseren we ook deze zomer de ‘Groenste Tuin’ verkiezing. De verkiezing is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van bloemen en planten in de tuin. Inschrijven kon tot 1 september. Aanmelden is nu dus niet meer mogelijk.

Op dit moment worden uit alle inzendingen 3 genomineerden gekozen voor de ‘Groenste Tuin van Zwijndrecht’ plus 3 genomineerden voor het groenste balkon. De jury bestaat o.a. uit wethouder Jacqueline van Dongen en Nellie Slobbe, winnares van de Groenste Tuin 2020.

De grootte van je tuin heeft geen invloed op de kans om te winnen. Wel is de hoeveelheid groen in de tuin belangrijk, hoe je omgaat met regenwater, of insecten en vogels je tuin graag bezoeken en wat je verder nog doet in je tuin om bij te dragen aan een goed milieu.

Groene prijzen
Naast de titel ‘Groenste Tuin’ of ‘Groenste Balkon’ zijn er ook andere mooie prijzen te winnen. De eerste prijs voor de groenste tuin is een wormenhotel. De tweede prijs is een vogelkastje mét webcam en de derde prijs een egelhuisje. Voor het groenste balkon is de hoofdprijs een tuinbon.

Cookie-instellingen