Gemeente treedt op tegen overlast bij ijsbaan Heerjansdam

09-08-2021

De gemeente treedt op tegen de overlast van groepen jongeren op de ligweide bij de ijsbaan in Heerjansdam. Sinds het begin van de zomervakantie is er cameratoezicht. Politie en gemeentelijk toezicht houden samen controles.

Eind augustus komt er een hek om het hele terrein heen. Jongeren kunnen er dan niet meer met scooters op.

In de zomermaanden ervaren bezoekers van de ligweide overlast van groepen jongeren. Ze parkeren hun scooters op het grasveld en rijden ermee langs badhanddoeken. Ook reageren ze fel naar andere bezoekers en handhavers als ze hierover worden aangesproken.

De geplaatste borden met gedragsregels lijken onvoldoende effect te hebben. Eerder al is er een hek en later een zware bloembak bij de ligweide geplaatst. Dit weerhield de jongeren niet om met scooters het terrein op te rijden. Daarom laat de gemeente nu een hek om het hele terrein neerzetten. Scooters en fietsen kunnen bij de ijsclub worden gestald. Verkeersovertredingen en andere overlast worden zonder waarschuwing bekeurd.

Ligweide moet voor iedereen veilige plek zijn

Voor burgemeester Hein van der Loo is de maat vol. "De ijsbaan bij Heerjansdam is in de zomermaanden een ligweide waar het voor iedereen veilig en goed toeven moet zijn. Als we niet oppassen verstiert een kleine minderheid het voor de overgrote meerderheid. Intimiderend gedrag naar anderen en scooters die tussen de badlakens en spelende kinderen doorscheuren, ik ben er klaar mee. Jammer dat deze maatregelen nodig zijn."

Fysieke barrières, verscherpt toezicht en lik-op-stuk beleid moeten de overlast op en rond de ligweide terugdringen. De gemeente blijft de situatie samen met de politie en andere partners monitoren en treft zo nodig andere maatregelen.

Cookie-instellingen