Nieuwe inrichting Veerplein begint na zomervakantie met Nieuwstraat

27-05-2021

In september 2021 gaat de nieuwe inrichting voor het Veerplein en omgeving van start. Dat is het plan van het college van burgemeester en wethouders. De Nieuwstraat, het Maasplein en De Werf zijn daarbij als eerste aan de beurt.

Het college vraagt aan de gemeenteraad hiervoor een krediet van ruim twee miljoen euro vrij te geven.

Nieuwstraat

De Nieuwstraat krijgt een nieuwe indeling. Een deel voor de bestaande bebouwing wordt een trottoir. De rijweg en nieuwe groene parkeervakken komen wat hoger te liggen dan nu. De drie grote bomen blijven daarbij behouden. Het parkeerterrein wordt omringd met groene hagen. Een poller zal de straat en de parkeervakken in twee├źn verdelen. Een deel is voor de bewoners (vergunning) en een deel is voor bezoekers. Op die manier wordt minder verkeer vanuit het Marsdiep verwacht.

Wethouder Jos Huizinga is blij als de eerste spade de grond ingaat. "Er wordt al heel lang gesproken over een nieuw aanzicht van het Veerplein en omgeving. Deze werkzaamheden geven een goed begin aan de kwaliteit en de sfeer van het gebied. Het is ook fijn dat we overeenstemming hebben met de direct omwonenden en ondernemers over de Nieuwstraat."

Maasplein/de Werf

Tegelijk met de Nieuwstraat gaat de gemeente aan de slag op het Maasplein en De Werf. Dit gebied wordt sfeervoller gemaakt met 'groene' parkeerplaatsen. Op het plein komen twee soorten iepen die bestand zijn tegen bepaalde ziekten. De parkeerplaatsen worden ook hier omringd met groene hagen. De afvalcontainers gaan ondergronds.

Meer lezen? Klik hier.

Cookie-instellingen