Nog veel vragen over parkeren na herinrichting Veerplein

27-05-2021

De gemeenteraad van Zwijndrecht heeft in een carrouselvergadering gesproken over het voorstel om 2,2 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het eerste deel van de herinrichting van het Veerplein.

Er waren twee insprekers die net zoals veel raadsleden nog veel vragen hebben over het toekomstige parkeren op het Veerplein.

Herinrichting Veerplein

In september vorig jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel om het Veerplein opnieuw in te richten. Als eerste zijn de Nieuwstraat en Maasplein/de Werf aan de beurt. Daarbij is het de bedoeling om parkeerplaatsen op een andere plek aan te leggen zodat er ruimte komt voor het herstel van de kade. In totaal heeft de gemeenteraad een krediet van 11,1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de herinrichting van het Veerplein. Voor de Nieuwstraat en Maasplein/ de Werf is 2,2 miljoen euro nodig.

Insprekers

Joke Nouwt, voorzitter van de Vereniging Belangengemeenschap Maasboulevard 2 was één van de insprekers. Ze opperde om een nieuw parkeerterrein aan te leggen onder de Zwijndrechtse Brug. Mensen die willen wandelen langs de Oude Maas zouden dan met elektrische wagentjes heen en weer gereden kunnen worden.

De andere inspreker was Wim Los, die namens de bewoners van Het Witte Paard het woord voerde. Hij drong erop aan dat er na de herinrichting net zoveel parkeerplaatsen zijn als voorheen het geval was.

Ook D66, ABZ, ChristenUnie-SGP en de VVD aan op een duidelijke plattegrond van de nieuwe situatie. Samen met ZZP en de PvdA onderstreepten ze het belang van een goede dialoog met de omgeving. Nihat Kaveci (PvdA): "Parkeren is daar een belangrijk onderdeel van. Insprekers hebben gerichte vragen daarover gesteld. Is er gedacht aan een parkeergelegenheid onder de brug? Dat is wel een serieuze overweging waard voor de toekomst."

Duidelijke plattegrond

Wethouder Jos Huizinga beloofde dat er binnenkort een duidelijke plattegrond beschikbaar komt zodat iedereen kan zien hoe het parkeren in de nieuwe situatie is geregeld. "We moeten zoveel mogelijk luisteren naar bewoners. Daarbij kunnen we het niet iedereen naar de zin maken. Maar we blijven zoeken naar optimale oplossingen." De gemeenteraad van Zwijndrecht neemt 25 mei een besluit over het krediet van 2,2 miljoen euro voor het eerste deel van de herinrichting van het Veerplein.

Cookie-instellingen