PAK AAN! Winactie Spelen

11-05-2021

Wil jij graag een speeltuin in je buurt? En ben je bereid om zelf Aan te Pakken samen met je buren? Doe dan vooral mee met de PAK AAN! winactie Spelen! De winnaar van de wedstrijd wint een speeltuin in zijn of haar buurt. We streven naar het realiseren van twee speeltuinen.

Doe jij mee?

Wil jij kans maken op een speeltuin in jouw buurt? Een plek die je samen met je buren hebt bedacht? Doe dan mee met de winactie Spelen en vul het PAK AAN! wedstrijdformulier in.

Dit formulier kun je indienen tot uiterlijk donderdag 10 juni.

In de periode hierna bekijken wij of de ingezonden speeltuinen daadwerkelijk uit te voeren zijn in de praktijk en laten we je weten of je door bent naar de volgende ronde. Als je idee helaas niet uitvoerbaar is in de praktijk, leggen we je vanzelfsprekend uit waarom niet.

Opnieuw gestart

Komt deze winactie je bekend voor? Dit klopt, in het voorjaar 2020 zijn we met deze winactie gestart maar moesten hier helaas mee stoppen in verband met de situatie rondom Covid-19. Nu zijn we opnieuw gestart! Doe jij mee? Hou dan wel goed rekening met de landelijke richtlijnen van het RIVM, want gezondheid en veiligheid staan natuurlijk voorop!

Heb jij vorig jaar al je deelname ingestuurd, neem dan toch even contact met ons op dan controleren wij of wij je inzending in bezit hebben. Dit kan via e-mail  wijkbureau@zwijndrecht.nl.  Je kunt hier natuurlijk ook terecht met je overige vragen.

Tips om je kans te vergroten

Lees onderstaande tips om je kans op een speeltuin te vergroten.

 1. Het gaat om een nieuwe speeltuin en dus niet om de uitbreiding of aanpassing van een bestaande speeltuin!
 2. Wees realistisch! Het budget is beperkt en speeltoestellen voor de openbare ruimte zijn niet goedkoop. Dit geldt ook voor het eventueel aanpassen van de  ondergrond dat nodig is voor de veiligheid bij bepaalde speeltoestellen.
 3. Het is een PAK AAN! speeltuin. Dit houdt in dat jij als bewoner ook zelf iets onderneemt samen met je buren (op wat voor manier dan ook) dat een bijdrage levert aan de speeltuin. Dus wees vooral creatief! smiley
 4. Betrek je buren bij je aanvraag. Samen sta je sterker dan alleen!
 5. Kijk kritisch naar de locatie waarop je de speeltuin zou willen hebben.
  Is er wel voldoende ruimte, zorgt het niet voor onveilige situaties, etc.?
 6. Denk vooral ook eens aan een duurzame speeltuin of met een natuurlijke uitstraling.

Hoe verder?

Hieronder lees je meer over de planning en waarop gelet zal worden bij de toetsing van alle inzendingen.

Fase 1

Tot uiterlijk donderdag 10 juni kun je je deelname via het formulier insturen.
Daarna toetsen wij je inzending aan de daarvoor geldende criteria.

Half juni krijg je van ons een reactie of je inzending voldoet aan de gestelde voorwaarden en weet je of je inzending door is naar de volgende ronde.

 1. Als je inzending voldoet aan de voorwaarden dan gaat een team van experts van de gemeente met jou en je buren in gesprek over je idee├źn om deze nog concreter te maken.
 2. Als je inzending niet voldoet aan alle randvoorwaarden dan gaat je inzending helaas niet door naar de volgende ronde. Natuurlijk krijg je van ons een toelichting waarom je inzending afvalt.

Fase 2

In de zomerperiode blijven we in contact met de deelnemers die door zijn naar de 2e ronde, zodat de plannen met elkaar verder uitgewerkt kunnen worden. Dit zal vermoedelijk eind augustus/begin september zijn afgerond.

Fase 3

Begin september kan er gestemd worden op alle inzendingen die zijn ingestuurd en in de 2e fase verder zijn uitgewerkt. Indien mogelijk proberen we twee  speeltuinen te realiseren.

Eind augustus informeren we jullie op welke manier je een stem uit kunt brengen op speeltuin van jouw keuze. Iedereen in Zwijndrecht mag zijn stem uitbrengen!

Hoe wordt mijn inzending beoordeeld?

Alle inzendingen worden uitvoerig getoetst, waarbij er naar diverse factoren gekeken zal worden of een speeltuin mogelijk is op een bepaalde locatie.

Enkele van deze criteria zijn:

 • Locatie van de speeltuin
  De technische haalbaarheid van de locatie van de speeltuin is iets waar we goed naar kijken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kabels en leidingen die onder de grond lopen. Maar ook een grote boom kan er door de wortels voor zorgen dat de locatie niet geschikt is voor een speeltuin. Is het naast een drukke weg? Dan valt dit af, omdat de kinderen wel veilig moeten kunnen spelen
   
 • Draagvlak bij de buurtbewoners
  Zijn jouw buren het eens met je idee voor een nieuwe speeltuin? Draagvlak in de buurt vinden we zeer belangrijk! Ga daarom vooral op voorhand goed in gesprek met je buren.
   
 • Andere speeltuinen in de buurt
  Heb je al veel speeltuinen in je buurt? Dit verkleint dit de kans om door te gaan naar de volgende ronde.
   
 • Werkzaamheden in de buurt
  Worden er bij jou in de buurt grote werkzaamheden uitgevoerd, zoals de vervanging van het riool en de herinrichting van straten? Dan komt jouw buurt helaas niet in aanmerking voor een nieuwe speeltuin via deze verkiezing.

Inschrijven prijsvraag

Ga naar het formulier om mee te doen.

 

 

 

 

Cookie-instellingen