De initiatievenmakelaar in tijden van corona

31-03-2021

Als gemeente willen we er zijn voor onze inwoners. Zeker in deze periode waarin mensen het moeilijk hebben door corona en de huidige maatregelen. Daarom is er de initiatievenmakelaar.

De initiatievenmakelaar biedt hulp bij aan inwoners die problemen ondervinden vanwege de huidige coronamaatregelen. De initiatievenmakelaar is niet bedoeld ter vervanging van het huidige hulpaanbod. Wel is de makelaar in deze coronatijd een aanvulling op het aanbod.

Hoe werkt het?
De initiatievenmakelaar brengt partijen met elkaar in contact, zodat vraag en aanbod elkaar vinden. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een vereniging of dansschool mag nog niet binnen lesgeven en zoekt een locatie om buiten te sporten of te dansen. Zij hebben hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie.
  • Een onderneming heeft personeel over en zoekt tijdelijk werk voor zijn medewerkers.
    De initiatievenmakelaar verwijst door naar de beschikbare 'loketten'.
  • Een vereniging of instantie heeft door de coronamaatregelen te weinig vrijwilligers. De initiatievenmakelaar helpt zoeken naar geschikte vrijwilligers.
  • Inwoners zonder eigen vervoer die bovendien hulpbehoevend zijn, komen in de problemen doordat zij niet naar de vaccinatielocatie kunnen reizen. De initiatievenmakelaar zoekt naar een oplossing.

Kent u (groepen) inwoners die op zoek zijn naar hulp, maar deze niet weten te vinden? Mail dan naar: Karin van Kester via het email adres; wijkbureau@zwijndrecht.nl. Onze initiatievenmakelaar gaat dan aan de slag om te kijken of zij mooie matches kan maken of u kan helpen te verwijzen naar de aangeboden hulp.

 

 

Cookie-instellingen