Gemeente Zwijndrecht zoekt jongeren tussen 14 en 27 jaar

18-03-2021

De gemeente Zwijndrecht is op zoek naar jongeren tussen de 14 en 27 jaar die zich graag inzetten voor een ander. Het idee is dat deze jongeren met elkaar activiteiten bedenken en uitvoeren op het gebied van sport, cultuur, onderwijs en zorg.

Het project Care, Dare, Share valt onder het zogenoemde MDT-project, wat staat voor maatschappelijke diensttijd.

Jongeren die zich aanmelden ontmoeten tijdens een (digitale) kennismaking alle andere jongeren die deelnemen. Samen bedenken zij maatschappelijke, sportieve of culturele activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een bootcamp, koffie serveren vanuit een bakfiets, een online musical of gewoon kinderen helpen met hun schoolwerk. Samen een coach gaan deze jongeren aan de slag om de activiteit ook echt te organiseren. Ze hebben hiervoor 32 uur en maximaal 8 weken de tijd. Voor hun inzet ontvangen zij een vrijwilligersvergoeding.

Prikkelen en samenwerken
Wethouder Jeugd Ronald de Meij vindt het belangrijk om in deze tijd extra aandacht te hebben voor onze jongeren: "Veel jongeren hebben het moeilijk in deze periode. Alles wat voorheen gewoon leek, ligt nu stil. Met dit project willen we onze jongeren prikkelen, naar elkaar om laten kijken en hun beste ideeën met elkaar uitvoeren. Ik hoop dat veel jongeren meedoen, dat ze weer plezier hebben in het samenwerken aan iets leuks en het levert ook nog een mooi zakcentje op."

Care, Dare, Share
Het project Care, Dare Share draait om samenwerken, uitdagen, ideeën bedenken en uitvoeren. Meedoen aan MDT betekent het ontdekken van eigen talenten en iets doen voor een ander. Care, Dare, Share is een samenwerking van Jong Zwijndrecht, Theaterhuis Drechtsteden en gemeente Zwijndrecht.

Aanmelden
Jongeren kunnen zich aanmelden via info@theaterhuisdrechtsteden.com of door een whatsapp te sturen naar het Theaterhuis via 06-51696814.

Cookie-instellingen