Gemeente koopt grond voor woningbouw Heer Janstraat

22-02-2021

Eind december 2020 heeft de gemeente Zwijndrecht het onbebouwde stuk grond tussen Johannes Postlaan, de Heer Janstraat en de Rozenlaan gekocht van woningbouwvereniging Heerjansdam. Dat betekent dat het plan om daar woningen te bouwen nu verder uitgewerkt kan worden.

Het is nog niet bekend hoeveel huizen er op het terrein komen. Wel is duidelijk dat het om een aantal middeldure en dure koopwoningen zal gaan. Ook is het de bedoeling dat er een aantal koopwoningen voor starters worden gebouwd.

Anti-speculatiebeding

Op de starterswoningen ligt een anti-speculatiebeding. Dat betekent dat mensen die het huis kopen verplicht zijn om er zelf minimaal vier jaar te gaan wonen. Dat voorkomt dat de woningen al snel voor een hoger bedrag worden doorverkocht.

Werkzaamheden

Eerst gaat de gemeente de plannen verder uitwerken en afspraken maken met een bouwbedrijf. Zodra de juiste vergunningen zijn verleend, gaan de werkzaamheden beginnen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het bouwrijp maken van het terrein, wegwerkzaamheden en natuurlijk ook de bouw van de woningen.

Informatieavond

Zodra de coronaregels het toelaten gaat de gemeente Zwijndrecht in gesprek met de buurt over de inrichting van het gebied. Tijdens een informatieavond krijgen omwonenden informatie over de idee├źn die de gemeente heeft voor het gebied. Ook is er dan ruimte om vragen te stellen. Omwonenden ontvangen een uitnodiging zodra bekend is wanneer die informatiebijeenkomst wordt gehouden.

Cookie-instellingen