Zwijndrecht zoekt jongeren met toffe ideeën voorjaarsvakantie

19-01-2021

De gemeente Zwijndrecht is op zoek naar zo'n 20 jongeren en minstens zoveel toffe ideeën voor (digitale) sportieve- en culturele activiteiten voor in de voorjaarsvakantie.

Een digitale sportchallenge, een karaokesessie met de leukste songs van 2020? Of iets totaal anders? Het kan allemaal, zolang de ideeën te maken hebben met sport en cultuur.

Hét idee

Samen met andere jongeren uit Zwijndrecht worden er tijdens 3 (digitale) meetings ideeën uitgewerkt en georganiseerd. Er is voldoende budget beschikbaar om echt iets leuks neer te zetten. Voor de inzet bij de drie meetings én de organisatie van twee activiteiten verdienen jongeren €100,- aan cadeaubonnen. De (digitale) meetings zijn op: woensdag 3, 10 en 17 februari van 16.00 – 17.30 uur.

 

Jeugd aan Zet
Wethouder Jeugd Ronald de Meij vindt het belangrijk om in deze tijd extra aandacht te hebben voor onze jongeren: "Veel jongeren hebben het moeilijk in deze crisis. Juist zij hebben grote behoefte aan alles wat kort geleden nog zo gewoon leek: naar school gaan, werken, uitgaan, elkaar ontmoeten, sporten. Dat ligt nu grotendeels stil met grote gevolgen voor hun leven." Het rijk heeft geld beschikbaar gesteld via de subsidie 'Jeugd aan Zet' om jongeren een steuntje in de rug te geven. Ronald de Meij: "Met deze subsidie willen we onze jongeren uitdagen om met elkaar leuke activiteiten te organiseren die uiteraard binnen de maatregelen passen. Ik hoop dat veel jongeren meedoen, dat ze weer plezier hebben in het samenwerken aan iets leuks en het levert ook nog een aardige zakcent op. Dus, jongeren van Zwijndrecht, meld je aan!"

Aanmelden

Jongeren kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar cultuur@zwijndrecht.nl, onder vermelding van naam, leeftijd, school/klas, telefoonnummer en een korte motivatie. Aanmelden kan tot 31 januari 2021.

Cookie-instellingen