Nieuwjaarstoespraak burgemeester Van der Loo

05-01-2021

​Burgemeester Hein van der Loo heeft maandagavond 4 januari 2021 op video zijn nieuwjaarstoespraak gehouden. Een groot deel van de toespraak stond in het teken van corona.

De burgemeester zegt in de toespraak dat hij weigert om het leven met corona ons nieuwe normaal te noemen: "Ik wil het bestrijden, de kop indrukken en definitief uitschakelen."

Normaal gesproken houdt de burgemeester zijn nieuwjaarstoespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie. Die ging dit jaar vanwege het coronavirus niet door. Het decor van de toespraak was dit jaar een lege publiekshal in het gemeentehuis. Burgemeester Van der Loo moedigt inwoners van Zwijndrecht aan om strijdbaar, veerkrachtig en saamhorig te blijven. Hij vraagt hen ook om een kritische blik die volgens hem nodig is om hemzelf als burgemeester en andere bestuurders scherp te houden. “De coronamaatregelen maken een grote inbreuk op onze manier van leven.” De burgemeester voelt het meer dan ooit als zijn verantwoordelijkheid om Zwijndrecht in deze crisis vooruit te duwen. "Daarbij vind ik het juist nu mijn plicht om goed naar u te blijven luisteren."

In zijn toespraak ziet Van der Loo licht aan het eind van de tunnel. Nu deze week een begin wordt gemaakt met vaccineren van zorgmedewerkers, verheugt de burgemeester zich op de tijd dat bedrijven weer aan de slag kunnen, scholen weer open gaan en er weer samen gesport en gezongen kan worden. Hij vindt het belangrijk om door de kommer en kwel van corona heen te kijken. Hij noemt als voorbeeld een aantal mooie projecten die dit jaar van start gaan in Zwijndrecht. Zo komen er volop nieuwe woningen in de nieuwe wijk DiZtrikt tussen de A16 en het spoor. Na de zomer begint de bouw van een nieuw zwembad. De gemeente blijft inzetten op een separate goederenspoorlijn en een gedeeltelijke overkapping van de A16. Zwijndrecht stimuleert de ontwikkeling van het Loveld-terrein aan de Lindtsedijk die dit jaar van start gaat. In zijn toespraak noemt Van der Loo Zwijndrecht een aantrekkelijke plek voor investeerders met goede ideeën.

De burgemeester sluit zijn toespraak af met de wens om voortdurend met inwoners in dialoog te blijven. Dat vindt hij nodig voor een gezonde toekomst van Zwijndrecht waar het goed werken, wonen en ontspannen is.

De volledige nieuwjaarstoespraak van de burgemeester kunt zien en nalezen op www.zwijndrecht.nl/digitalenieuwjaarstoespraak.

 

Cookie-instellingen