Zwijndrechtse vrijwilligers zorgen voor ruim 8855 uur aan coronahulp

02-12-2020

In de afgelopen maanden is ruim 8855 uur aan coronahulp gerealiseerd door inwoners van de gemeente Zwijndrecht. Niet eerder waren er in Zwijndrecht zoveel mensen bereid elkaar een handje te helpen.

Het vrijwilligersplatform Zwijndrechtvoorelkaar, dat tijdens de coronacrisis binnen een dag werd omgedoopt tot een heus coronaplatform, zorgde ervoor dat deze hulpbereidheid ook ├ęcht omgezet is in actie. Aanvragen op het platform en hulpvragen in de gemeente sloten veel beter op elkaar aan en er was ruimte voor persoonlijke bemiddeling waar nodig.

Enorme inzet
Wethouder Ronald de Meij (Zorg en Welzijn): "Ik wil alle vrijwilligers in Zwijndrecht bedanken voor hun enorme inzet het afgelopen jaar. Voor alle hulp die is geboden aan andere inwoners, maar ook aan verenigingen, sportclubs en maatschappelijke organisaties. Echt fantastisch dat u zich zo massaal heeft ingezet voor een ander. Uw inzet is ontzettend waardevol en blijft ook hard nodig, nu en in de toekomst."

Duurzame inzet
Zwijndrechtvoorelkaar staat voor een duurzame vrijwillige inzet. Om de vrijwilligersenergie van de afgelopen periode vast te houden, is het belangrijk dat vrijwilligers vrijwilligerswerk doen dat bij ze past en waarbij zij het gevoel hebben ook ├ęcht iets bij te dragen. Zwijndrechtvoorelkaar blijft dan ook investeren in bekendheid, zodat het aantal gebruikers blijft toenemen en hiermee ook de diversiteit aan hulpvragen en hulpaanbod. Zo is er voor iedereen een vrijwilligersklus of vrijwilliger die bij hem of haar past!

Cookie-instellingen