Winnaar Groenste Balkon

30-10-2020

Chaim de Vries uit de wijk Centrum is met zijn mooie fleurige balkon de winnaar van het Groenste Balkon, onderdeel van de Groenste Tuin verkiezing.

De afgelopen maanden werden de inwoners van Zwijndrecht en Heerjansdam opgeroepen om mee te doen aan de Groenste Tuin verkiezing. Ook bewoners met een balkon mochten meedoen aan de verkiezing, want ook groen op een balkon is belangrijk. Vorige week reikte wethouder Jacqueline van Dongen een mooie prijs uit aan de heer de Vries als winnaar van Het Groenste Balkon.

Chaim de Vries woont in een appartement gelegen aan de Afslag in de wijk Centrum. Hij is gek op tuinieren en een groot deel van zijn balkon staat dan ook vol met plantenbakken met planten en bloemen en ook hangen er diverse plantenbakken aan de rand van zijn balkon. Het is dan ook een zee van bloemen op zijn balkon wat prachtig is om te zien. Chaim vertelt hierover het volgende; de planten en bloemen zijn echt mijn hobby, ik vind het geweldig om te tuinieren en ben iedere dag wel 1,5 uur bezig met mijn planten.

Ik vind het erg fijn om naar al mijn planten bloemen te kijken en ook naar de vlinders en bijen die op de bloemen afkomen. Ik pas mijn balkon aan de periode van het jaar aan, op dit moment heb ik bijvoorbeeld bepaalde bloemenplanten vervangen voor heideplanten. Een andere hobby van mij is fotograferen, ik heb dan ook al heel veel mooie foto's gemaakt van al dat moois op mijn balkon."

Een mooie prijs
Maandag 26 oktober reikte Jacqueline van Dongen een mooie prijs uit aan de heer De Vries. Met deze waardebon van 150 euro van een tuincentrum, kan hij naar hartenlust nieuwe planten kopen voor zijn balkon. Tijdens de uitreiking raakte de twee op een leuke manier met elkaar in gesprek over hun gedeelde passie voor de natuur waarbij zij hun ervaringen hierover uitgebreid met elkaar hebben gedeeld. De trotse eigenaar van het groenste balkon vertelde ook aan de wethouder dat hij met veel plezier werkt als vrijwilliger bij het Arboretum, waar hij samen met de andere vrijwilligers het groen in het park onderhoudt.

Het belang van een groen balkon
Net zoals een groene tuin draagt een groen balkon bij aan het behoud van biodiversiteit. Biodiversiteit staat voor het aantal verschillende levensvormen in een bepaald leefgebied. Door de toenemende verstedelijking, intensieve landbouw en milieuvervuiling is de biodiversiteit in Nederland sterk afgenomen. Daarom is het juist zo belangrijk dat er meer groen geplant wordt in tuinen en op balkons. Hiermee kunnen we daadwerkelijk bijdragen aan meer biodiversiteit in Zwijndrecht. Net als een groene tuin heeft ook een groen balkon een positief effect op onze gezondheid.

 

 

Cookie-instellingen