Leerlingen kindcentrum Margriet leren over riolering

29-10-2020

Donderdag 29 oktober staan de lessen van Kindcentrum Margriet in het teken van de riolering. Op deze dag leren de leerlingen welke weg water volgt nadat zij hun handen hebben gewassen, de toilet hebben doorgespoeld of als het geregend heeft.

Sinds afgelopen zomer wordt in gemeente Zwijndrecht hard gewerkt aan de reparatie van enkele gesprongen rioolpersleidingen. De persleiding Pieter Zeemanstraat/Burgemeester Doumaweg is gelegen naast Christelijk Kindcentrum Margriet. De leerlingen van deze school komen elke dag langs de werkzaamheden zonder te weten wat er precies gebeurt. Daar brengt de Kindcentrum Margriet samen met gemeente Zwijndrecht verandering in. 

Lessen in het teken van de riolering

Donderdag 29 oktober staan de lessen van Kindcentrum Margriet in het teken van de riolering. Op deze dag leren de leerlingen welke weg water volgt nadat zij hun handen hebben gewassen, de toilet hebben doorgespoeld of als het geregend heeft. De leerlingen bezoeken het project aan de Pieter Zeemanstraat/Burgemeester waar de projectleider meer zal vertellen over de reparatie van de persleiding.

Wethouder Jacqueline van Dongen (Leefomgeving, wonen, klimaat & energie) zal om 13.15 uur aanwezig zijn om groep 5 en 6 meer uitleg te geven over het nut van rioleringen.

Cookie-instellingen