Gemeente Zwijndrecht deelt 150 insectenhotels uit

28-09-2020

In het kader van 'Groen doen we samen' konden de inwoners van Zwijndrecht zich de afgelopen tijd aanmelden voor een insectenhotel. Een insectenhotel helpt mee aan goede biodiversiteit en dat is één van de speerpunten van het groenbeleid van gemeente Zwijndrecht.

 

Insectenhotels dragen bij aan een goede biodiversiteit

De actie bleek een succes! In totaal hangen er binnenkort 150 insectenhotels in de tuinen en op balkons van Zwijndrecht.

Wethouder Jacqueline van Dongen over het succes van de actie: "Het is geweldig dat Zwijndrecht de komende tijd 150 insectenhotels rijker is. In eerste instantie hadden we gerekend op 100 aanmeldingen, maar al heel snel bleek dat te weinig. Uiteindelijk hebben we 150 insectenhotels laten maken door Leerbedrijf ZwijndrechtWerkt. Mooi dat we op deze manier met elkaar een bijdrage kunnen leveren aan de balans in de natuur".

Insecten zijn belangrijk voor het bestuiven van bloesem en andere bloemen

Door het plaatsen van een insectenhotel in de tuin of op het balkon wordt er onderdak geboden aan diverse insecten. Deze insecten, zoals bijen, hommels en vlinders zijn heel belangrijk voor het bestuiven van bloesem en andere bloemen. Andere insecten, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen zijn gek op bladluizen en helpen zo om planten gezond te houden. En natuurlijk zijn de insecten op hun beurt weer voedsel voor vogels.

Kortom, het plaatsen van een insectenhotel helpt mee om de balans in de natuur te herstellen en in stand te houden. Ook wordt er bijgedragen aan een goede biodiversiteit. Op deze manier wordt er bijgedragen aan een groener Zwijndrecht.

Ophalen insectenhotels

De inwoners die zich aangemeld hebben voor een insectenhotel hebben van de gemeente bericht gekregen over het ophalen van het insectenhotel. Inmiddels hebben een aantal insectenhotels al een plekje gekregen in tuin of balkon. Heeft u zich aangemeld, maar nog geen oproep gekregen wanneer u het hotel kunt ophalen? Nog even geduld dan, een aantal hotels is momenteel nog in de maak. Zodra ze klaar zijn, krijgt u een bericht hierover.

Cookie-instellingen