Nieuw asfalt Klarinetsingel

14-09-2020

Vanaf maandag 21 september a.s. gaat gemeente Zwijndrecht de asfalt hoofdrijbaan van de Klarinetsingel opnieuw asfalteren.

Het gaat hierbij om het gedeelte tussen de Munnikensteeg en de bocht bij het basketbalveld. Dit gedeelte van de Klarintsingel is nog niet aangepakt, omdat anders de wijk onbereikbaar zou worden tijdens de rioolwerkzaamheden die zich nu in een afrondende fase bevinden. 

Het asfalt wordt vervangen omdat het gebreken vertoont. Deze kunnen op termijn gevaar opleveren voor de weggebruikers en dat willen wij voorkomen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de afwatering van de weg wordt verbeterd. Bij hevige of langdurige regenval blijft er op dit moment water op de weg staan. Door de weg iets op te hogen en door het toepassen van zogenaamde bermvoorzieningen verwachten wij dat er geen water meer op de rijbaan zal blijven staan.

Omleidingen

Het werk start op maandag 21 september 2020. De aannemer verwacht op vrijdag 9 oktober 2020 klaar te zijn. In die periode is de hoofdrijbaan niet toegankelijk. Er worden omleidingen ingesteld voor het gemotoriseerde verkeer. De woonwijk blijft toegankelijk via de Beethovenlaan en de Munnikensteeg. Doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Munnikensteeg, Molenvliet en Burgemeester Pijl Hogeweglaan. De voet- en fietspaden aan de Klarinetsingel blijven gewoon toegankelijk.

 

Cookie-instellingen