Verkeersveiligheidscampagne MONO bij DevelsteinCollege

27-08-2020

Op donderdag 3 september wordt de MONO-campagne onder de aandacht gebracht van middelbare scholieren in Zwijndrecht. De actie is van 12.30 – 16.00 uur buiten bij het DevelsteinCollege.

Wethouder Jos Huizinga (Verkeer) is van 13.30 – 14.15 uur ook aanwezig om met de leerlingen in gesprek te gaan.

Per 1 juli 2019 is het verboden om op de fiets te appen. Fietsers zijn zich over het algemeen bewust van de risico's van bellen of appen in het verkeer, maar de verleiding om het toch te doen is groot. Uit onderzoek is gebleken, dat met het lezen en schrijven van berichtjes op je smartphone, het risico op een ongeval met minstens 25 keer wordt vergroot. Vooral binnenkomende berichten vormen een grote verleiding. Door MONO te rijden of fietsen kan je deze verleiding weerstaan.

Wethouder Jos Huizinga (Verkeer) onderschrijft het belang van deze bewustwordingscampagne en werkt er daarom graag aan mee. "Ook in de Drechtsteden maken we ons er sterk voor om het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen naar nul. Daar kan deze campagne zeker aan bijdragen."

Scholieren worden tijdens de actie aangesproken door een promotieteam. Acties vinden plaats langs de openbare weg nabij de scholen. Leerlingen kunnen een quiz invullen over hun eigen aandacht in het verkeer. Ze maken kans op een nieuwe rugtas.

Mono-campagne uitleg

MONO staat letterlijk voor één of alleen. In de campagne staat het voor met één ding bezig zijn: als je rijdt, houd je je aandacht op één ding en dat is het verkeer. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Zodat mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm. Nederland gaat ongestoord onderweg. Rij MONO, fiets MONO. Op initiatief van o.a. ANWB, Flitsmeister, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond en provincies is deze grootschalige campagne voor aandacht op de weg ontwikkeld. www.maakeenpuntvannul.nl

Cookie-instellingen