Inwoners kunnen zonnepanelen op dak EBLO leggen

10-08-2020

EBLO en Zon op Zwijndrecht werken samen aan meer lokale zonnestroom

Wilt u graag zelf zonnestroom opwekken, maar beschikt u niet over een eigen dak? Het maakt niet uit, want u kunt uw eigen zonnepanelen ook op een groot dak in de buurt leggen. Bijvoorbeeld bij EBLO op bedrijventerrein De Geer in Zwijndrecht! En dat hoeft u gelukkig ook niet allemaal zelf te regelen, u kunt eenvoudig lid worden van een organisatie die dat allemaal keurig voor u regelt: Coöperatie Zon op Zwijndrecht. EBLO heeft al ruim 700 panelen op het dak liggen voor eigen energiegebruik, maar heeft nog veel meer ruimte. Dit deel stelt EBLO voor 25 jaar gratis beschikbaar aan leden van Zon op Zwijndrecht. In totaal is er ruimte voor nog eens ruim 700 panelen, voldoende voor het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ongeveer 60 huishoudens.   

Inschrijven
De inschrijving voor nieuwe deelnemers is net gestart. Deelname is mogelijk vanaf 1 tot maximaal 40 zonnepanelen. Per zonnepaneel kost dat éénmalig €350,- (na teruggave van BTW). Voor dit soort projecten kunt u als deelnemer gebruik maken van een financiële stimuleringsregeling van de overheid. Daarmee zijn de zonnepanelen goed voor voor het klimaat, schone lucht en ook aantrekkelijk voor de portemonnee! Heeft u interesse? Geef u dan als belangstellende op via de website van Stichting Drechtse Stromen: www.drechtsestromen.net/zon. Om in aanmerking te komen voor zonnepanelen op het dak van EBLO moet u wel wonen of gevestigd zijn in de omgeving van EBLO: we noemen dat het zogenaamde postcoderoosgebied.

Postcoderoosgebied
Dit postcoderoosgebied wordt gevormd door een aantal 4-cijferige postcodegebieden. Voor het project bij EBLO zijn dat de volgende postcodes: 2995, 3331, 3333, 3334 en 3335 in Zwijndrecht, 2988 in Rijsoord en 3342 en 3343 in Hendrik-Ido-Ambacht. In Zwijndrecht kunnen postcodes 3332 en 3336 helaas niet meedoen in het EBLO-project. Toch kan iedere belangstellende zich aanmelden. Wij kijken dan of er nog ruimte is bij een andere installatie of wij plaatsen u op de wachtlijst.

Coöperatie Zon op Zwijndrecht
EBLO is al het vierde project van Zon op Zwijndrecht. Zon op Zwijndrecht is in 2015 opgericht en de leden hebben met elkaar al 584 zonnepanelen op 3 verschillende daken: het dak van het gemeentehuis van Zwijndrecht, het dak van wijkgebouw ‘Hart van Meerdervoort’ en het dak van de Brede school / Kindcentrum ‘RaJuBiBoS’ in Heerjansdam.

Frits Lakemeier, voorzitter van Zon op Zwijndrecht: “Zon op Zwijndrecht maakt het mogelijk dat iedereen zelf groene zonnestroom kan opwekken, ongeacht waar en hoe je woont en of je nou wel of geen eigen dak hebt. Onze leden worden écht blij van hun eigen zonnepanelen op andermans dak! Dus ik zou tegen iedereen willen zeggen: meld u aan als belangstellende en kom uw licht eens bij ons opsteken! We vertellen u graag meer over de mogelijkheden en wie weet is het ook iets voor u!”   

Stichting Drechtse Stromen
De voorbereiding van het project bij EBLO ligt in handen van Stichting Drechtse Stromen, die inmiddels ruime ervaring heeft met dit soort projecten. Stichting Drechtse Stromen is een burgerinitiatief op het gebied van de energietransitie voor inwoners van alle gemeentes in de regio Drechtsteden.

Informatie:
Meer informatie en aanmelden belangstelling: www.drechtsestromen.net/zon. U kunt ook contact opnemen met Frits Lakemeier via e-mail frits@drechtsestromen.net

Cookie-instellingen