Gezonder en gelukkiger door een Groene Tuin

17-07-2020

Bloemen en planten, struiken en bomen in uw tuin dragen bij aan uw gezondheid en aan uw geluksgevoel.  Op welke manieren dit bijdraagt kunt u lezen in dit bericht.  

Minder stress en gezonder
We werken tegenwoordig allemaal hard, we hebben een druk (gezins-) leven en hebben vaak veel verplichtingen. Wat is er dan fijner dan thuiskomen om lekker uit te kunnen rusten in uw groene tuin vol met bloemen en planten. Zodat u weer helemaal op adem kunt komen en nieuwe energie kunt opdoen.

Onderzoeken wijzen uit dat groen een gunstig effect heeft op uw gezondheid.
Groen zorgt voor ontspanning, voor een rustige hartslag en een lagere bloeddruk en sneller herstel na ziektes.


Heerlijk werken in de tuin
In de tuin werken is gezond, u blijft in beweging en bent lekker bezig in de buitenlucht.
U zult merken dat u veel van uw spieren gebruikt bij de werkzaamheden in de tuin.
Bovendien bent u thuis, dus u voldoende rustpauze inlassen. Ook als u ouder wordt blijf u fit door in de tuin te werken.

Leerzaam voor kinderen
Kinderen die opgroeien in een groene tuin leren spelenderwijs omgaan met de natuur.
U kunt bijvoorbeeld samen met uw kinderen een kleine moestuin maken en ze op die manier laten zien hoe groente en fruit groeit en bloeit.
Op deze manier leren ze ook van alles over insecten, zoals vlinders en bijen.

Groen maakt gelukkiger
Wat is er nou fijner dan een drankje drinken in uw eigen groene tuin, met het gezoem van bijen, de geur van bloemen en het fluiten van vogels om u heen. Het is bewezen Groen maakt gelukkig(er)!

Groenste tuin verkiezing
De gemeente Zwijndrecht organiseert deze zomer "De groenste tuin van Zwijndrecht"  verkiezing. Bedoeld om op een leuke manier aandacht te vragen voor het belang van bloemen en planten in uw tuin en op uw balkon of patio.
Natuurlijk zijn er ook mooie prijzen te winnen voor de winnaars.

Op de website www.wijkenzwijndrecht.nl/groenstetuin leest u hoe u mee kunt doen en kunt u het inschrijfformulier invullen.

Heeft u vragen over de verkiezing? Neem dan contact met ons op via wijkbureau@zwijndrecht.nl  of 078 770 37 05.

 

De tuincheck APP
Kent u de handige Tuincheck APP al? Deze app is makkelijk te downloaden via uw APP store of via www.nationaletuincheck.nl . Deze app biedt op een leuke en eenvoudige manier de mogelijkheid om te kijken hoe uw tuin ervoor staat en geeft diverse nieuwe inzichten wat betreft de mogelijkheden voor uw groene tuin.

 

 

 

Cookie-instellingen