Opgeruimd staat netjes!

30-10-2018
2104 keer bekeken 0 reacties

Wat vind jij belangrijk in jouw buurt? Daar zijn wij van De Buurtaanpak benieuwd naar. Denk bijvoorbeeld aan je buren leren kennen of meer informatie over geld. Hieronder vind je de activiteiten bij jou in de buurt. Zelf iets organiseren of wil je iets met ons delen? Laat van je horen! 

Met het project Opgeruimd staat netjes! gaan bewoners in Meerdervoort aan de slag met de voortuinen in de buurt.

Drie zaterdagen lang is er gewerkt aan de voortuinen in de buurt. Buren, team Buurtaanpak en klankbordgroep Meerdervoort hebben de handen in één geslagen met een fantastisch resultaat.

Op de Opruimdag (dag 1) is er flink opgeruimd. Container na container raakte vol en de voortuinen werden steeds meer zichtbaar. Er ontstond een heuse mini-markt waar bewoners spulletjes mochten meenemen.

Op de Ophoogdag (dag 2) zijn er vakken vrij gemaakt voor tuinaarde die later gevuld werden met groen. Daarnaast is er zand aangeboden om de tuinen op te hogen. Ook is er hekwerk geplaatst voor de afvalbakken die aan de voorkant stonden.

Na 2 zonovergoten zaterdagen werden we afgelopen zaterdagochtend vooral overgoten met regenbuien. Gelukkig hielden de koffie en van Brigitte ons warm en kwam het zonnetje na de warme friet-lunch van Ali toch tevoorschijn!

Op deze laatste zaterdag van het project, Opfleurdag (dag 3) stond Groen doen we samen centraal. Meer groen in de voortuinen voor alle bewoners die hard hebben gewerkt om de voortuin op te knappen. Tegen alle geplaatste hekjes is hedera geplaatst zodat in het voorjaar de afvalbakken uit het zicht staan achter een hek van groen. Aan het einde van de middag vond de jurering plaats van de tuinen waar het hardste gewerkt is.

Dit werd gedaan door wethouder Jolanda de Witte, wethouder Jacqueline van Dongen en de bestuurders van Diverz, Woonkracht10 en Trivire. De winnaar kreeg een mooie appelboom en was vooral trots op de hele straat.

Afbeeldingen

Opgeruimd staat netjes! dag 1

Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen