HOE HELP JIJ? - Andy

Saskia Emmerzaal
372 keer bekeken 0 reacties

Wil jij graag als vrijwilliger iets betekenen voor jouw buurt, maar weet je niet precies hoe, waar of wanneer? Doe dan de test op en kom erachter wat jij kan doen.

Wat houdt het precies in, om vrijwilliger te zijn? Andy vertelt er meer over.

Andy is een gepensioneerd basisschool leraar. Toen hij een oud collega sprak over haar vrijwilligerswerk als taallerares, besloot hij om vrijwillig actief te worden als taalmaatje. Taalmaatjes helpen bewoners met het leren van de Nederlandse taal. Na dit een tijdje gedaan te hebben, is Andy ook Nederlandse les gaan geven aan vluchtelingen.

Nadat Andy in contact kwam met Marlies, coördinator van Team Samen Doen, werd hij vrijwilliger voor dit team. Samen met collega vrijwilliger Marcel gaat hij langs bij bewoners in Zwijndrecht, waar zij de inwoners op een laagdrempelige manier wijzen op de hulp die er te vinden is bij verschillende lokale instanties.

Wat volgens Andy iemand een goede vrijwilliger maakt? ‘Je moet iemand zijn die open staat voor alles en goed contact kan maken met mensen. Als vrijwilliger ben je actief bezig, je zit niet stil en je leert veel mensen kennen’.

Afbeeldingen

HOE HELP JIJ - ANDY

Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen