HOE HELP JIJ? - Leila

Saskia Emmerzaal
854 keer bekeken 0 reacties

Wil jij graag als vrijwilliger iets betekenen voor jouw buurt, maar weet je niet precies hoe, waar of wanneer? Doe dan de test op www.hoehelpjij.nl en kom erachter wat jij kan doen.

Zo kun je bijvoorbeeld als vrijwilliger aan de slag bij Team Samen Doen. Dit team helpt inwoners op weg met vragen over financiën, over kinderen of over andere onderwerpen die zij graag willen bespreken met iemand. Ben jij een echt mensen mens en help je graag je medebewoners? Dan is dit zeker iets voor jou!

Ontmoet de vrijwilligers van Team Samen Doen

Wat houdt het precies in, om vrijwilliger te zijn? Leila vertelt er meer over.

Leila is 37 jaar oud en komt oorspronkelijk uit Iran. Acht jaar geleden kwam ze in Nederland wonen. Hier begon Leila met vrijwilligerswerk om Nederland, en de taal, te leren kennen. Toen ze wat zelfstandiger werd in Nederland besloot ze zelf vrijwilliger te worden en anderen te helpen. Ze werd maatje voor iemand die hulp nodig had met naar buiten gaan en boodschappen doen. Nu is Leila vrijwilliger bij Team Samen Doen. Ze brengt speciale Team Samen Doen tasjes, vol met informatie over hulp die te vinden is in Zwijndrecht, langs bij bewoners in kwetsbare buurten.

Wat Leila het beste vindt aan het vrijwilligerswerk? Mensen helpen, mensen leren kennen, je nuttig voelen, iets waardevols doen en actief zijn in de buurt waar je woont!

Afbeeldingen

HOE HELP JIJ? - LEILA

Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen