Groenonderhoud in de wijk

Lees hier meer over het groenonderhoud in de wijken.

De medewerkers van de gemeentewerf, DW groen en diverse aannemers werken iedere dag door heel Zwijndrecht aan het onderhoud in de wijken. Het is lastig om continu bekend te maken waar ze wanneer aan het werk zijn. Daarom zijn de werkzaamheden niet te vinden op de kaart. Wat houden deze werkzaamheden dan in?

Onkruid

Onkruid op de bestrating wordt in Zwijndrecht met vier borstelmachines, een brander en een heet water-unit bijgehouden. Hiervoor gebruiken we dus geen bestrijdingsmiddelen. Het nadeel hiervan is dat het veel sneller terug groeit, zeker als het veel heeft geregend. Tot ongeveer 1 oktober wordt onkruid verwijderd.

Gras maaien

Van april t/m december wordt het gras gemaaid (afhankelijk van het weer). Aannemer Krinkels maait in Zwijndrecht het gras. Dit doen zij volgens een beeld-methodiek, dit houdt in dat het gras het hoogste is als eerste gemaaid wordt.

Snoeien bomen

Tot eind van het jaar snoeit De Bomenbank de bomen in Centrum en Noord. De bomenploeg van de gemeente is tot eind van het jaar in Nederhoven aan het snoeien. Volgend jaar gaan zij verder in andere wijken. Welke dit zijn wordt later bekend gemaakt.

Snoeien overig groen

In alle wijken worden de komende zeven maanden het groen gesnoeid. Hagen en bodembedekkers worden gesnoeid door de gemeentewerf. DW groen haalt handmatig het onkruid uit de plantenvakken ((schoffelen, uitharken, opruimen). De vaste planten in de grote plantenvakken, zoals de rotondes en bij het station, worden door de gemeentewerf bijgehouden.

Tip van de dag

Heg in de tuin snoeien? Plan dit rond de langste dag van het jaar. Tot dan is er de meeste groei. Als je rond deze periode snoeit heb je kans dat er maar 1 keer gesnoeid moet worden. Scheelt weer een keer de heg snoeien.

Cookie-instellingen